Sisteme de alarme - Sisteme antiincendiu - Interventie rapida - Camera supraveghere - Automatizari porti - Sistem antiefractie - Alarma apartament - Alarme imobil - Firme paza

Concursul "Un plus de Siguranţă"

Câştigătorii campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe, derulată la nivel naţional, sunt două asociaţii de proprietari, una din Brăila şi cealaltă din Oradea * la blocurile care fac parte din cele două asociaţii se vor monta sisteme de securitate

O asociaţie de proprietari din Brăila a ieşit câştigătoare la concursul organizat în cadrul campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuinţe "Un plus de siguranţă". Este vorba despre Asociaţia de Proprietari nr. 251, de pe Aleea Energiei nr.6, blocul 27, care va beneficia de instalarea unor sisteme de securitate la blocuri, în funcţie de necesităţi. Cea de-a doua câştigătoare a concursului este o asociaţie de proprietari din Oradea. Acţiunea de prevenire a furturilor din locuinţe a demarat în prima zi a lunii noiembrie şi se finalizează astăzi, fiind desfăşurată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii. Astfel, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS) au fost realizate materialele ce conţin mesaje informativ- preventive adresate locatarilor, ce au fost distribuite în cartierele din oraş. "Lansarea acestei campanii, împreună cu organizaţia profesională a specialiştilor în tehnica de securitate, a fost motivată de interesul comun de a trage un semnal de alarmă, de a face un demers de conştientizare şi implicare a cetăţenilor într-un efort de autoprotejare în faţa pericolului infracţional. «Un plus de siguranţă» înseamnă înainte de toate un plus de informaţie, înseamnă un plus de cunoaştere, înseamnă un plus de tehnologie. «Un plus de siguranţă» înseamnă, totodată, mai puţină ignoranţă, mai puţină neglijenţă, mai puţină superficialitate. Acestea sunt două dintre mesajele pe care campania le-a promovat. Acela al informării despre sistemele de securitate existente pe piaţa românească şi, al doilea, de a utiliza corespunzător aceste sisteme după achiziţionare", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
În cadrul campaniei s-a derulat şi un concurs, având ca premiu o soluţie de securitate, reprezentând un sistem antiefracţie pentru intrările în scările de bloc. Ieri, s-a încheiat etapa a doua a campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe "Un plus de Siguranţă", respectiv etapa de difuzare a materialelor de prevenire în blocurile ţintă şi cea a concursului campaniei. La acest concurs s-au înscris peste 300 de asociaţii de proprietari, ceea ce i-a determinat pe organizatorii campaniei preventive să mai adauge un premiu, suplimentar celui anunţat la demararea acţiunii. "Ne bucură acest feed-back al oamenilor la campania noastră, iar asta ne face să credem că «Un plus de Siguranţă» este una dintre cele mai reuşite campanii de prevenire a Poliţiei Române din acest an", a susţinut comisarul şef Constantin Stroescu, şeful Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din IGPR. Cele mai multe scrisori sosite pe adresa Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii au fost din judeţele Neamţ, Bihor şi Suceava. Câştigătoare au fost cele două asociaţii, din Brăila şi Oradea, la acestea urmând să fie aplicate soluţii de securitate oferite ARTS, în funcţie de nevoile şi specificul fiecărui bloc.
În perioada derulării campaniei poliţiştii au ajuns cu recomandările preventive la peste 80.000 de familii din întreaga ţară.

 

sursa www.obiectivbr.ro

10 decembrie 2010

 

tags sisteme, securitate, alarma, antiefractie, concurs, arts, furt, locuinte, igpr,