Sisteme de alarme - Sisteme antiincendiu - Interventie rapida - Camera supraveghere - Automatizari porti - Sistem antiefractie - Alarma apartament - Alarme imobil - Firme paza

dotarile unei case moderne

Alarme, interfoane si sisteme de supraveghere video, dotarile unei case moderne

 

S-au dus vremurile in care siguranta unei case se constituia dintr-un caine la poarta si un topor in spatele usii, pentru cazurile neplacute in care cineva intra neinvitat. Astazi, siguranta este mult mai accesibila, este personalizata in functie de necesitatea fiecarui proprietar de casa sau de afacere si este foarte eficienta. Proprietarii de case au la dispozitie sisteme de alarma impotriva hotilor, a incendiilor si a inundatiilor, camere de supraveghere video, interfoane, videointerfoane si alte astfel de sisteme de securitate, care mai de care mai interesante.

Toate acestea sunt cat se poate de eficiente si pot asigura liniste si siguranta in orice familie. Dotarile in masa cu astfel de sisteme au inceput insa doar in urma cu cativa ani, deoarece pana atunci, costul acestor aparaturi era destul de mare. Astazi insa, costurile sunt scazute, in asa fel incat aproape oricine sa isi poata permite un sistem de alarma sau un sistem de supraveghere video.

De ce sa iti instalezi un sistem de supraveghere video sau un sistem de alarma?

Este o intrebare pe care si-o pun majoritatea proprietarilor care nu au avut niciun incident pana acum. Pana la urma, daca au o casa bine pazita, de ce ar trebui sa cheltuiasca bani pentru un sistm ce aparent este inutil?

Din pacate, achizitia unor astfel de sisteme devine obligatorie, iar motivele sunt din ce in ce mai multe.

In primul rand, pe masura ce numarul caselor supravegheate si securizate creste, numarul celor nesecurizate scade. Astfel, hotii au mult mai putine optiuni si, evident, vor incerca sa fure din casele nesecurizate.

Un alt motiv este faptul ca un astfel de sistem iti ofera un control mult mai bun asupra casei. Poti afla tot ceea ce se intampla acasa chiar daca esti plecat la distante foarte mari. Atunci cand pleci in vacanta nu va mai fi nevoie sa lasi cheia unui vecin, pentru a verifica din cand in cand ceea ce se intampla acasa. Pur si simplu, poti avea un sistem de supraveghere video si poti verifica ceea ce se intampla acasa direct pe telefon. De asemenea, daca ai un sistem de alarma, in cazul in care cineva patrunde in casa, acesta va anunta Politia sau o companie care se ocupa de siguranta cartierului.

Evident, instalarea unor sisteme pentru securizarea casei nu este suficient pentru a-ti asigura linistea totala. De regula, cea care lasa hotii sa patrunda in casa este chiar neglijenta. Conform unor statistici, aproximativ 30% dintre hoti intra in hasa folosind intrarile lasate neinchise. Asadar, nu au nevoie de forta sau de planuri prea elaborate. Odata ce ti-ai instalat un sistem de alarma, este bine sa il activezi.

Din pacate, cazurile de furturi din locuinte sunt rezolvate doar intr-un procent de 13% de catre Politie. Asadar, in cazul in care un hot se hotaraste ca ai o casa foarte atractiva, nu te poti baza pe politie ca il va prinde, ci trebuie sa te bazezi pe propriile dotari.

Cu ce iti poti dota casa?

-        Un sistem de alarma. Este cea mai comuna solutie pentru securitatea propriei case si cea mai ieftina. Practic, daca iti instalezi sistemul de alarma la orice intrare in casa, inclusiv la geamuri, ori de cate ori cineva patrunde neinvitat, acesta va avertiza Politia, vecinii si iti va trimite un mesaj sau un semnal audio. Exista sisteme de alarma wireless sau sisteme de alarma cu fir, alegerea sistemului fiind necesar sa fie facuta de catre un specialist in sec uritate.

-        Un sistem de supraveghere video. Este o solutie moderna, pe care trebuie sa o adopti daca iti doresti sa ai control total asupra propriei case. Instalarea unor camere de supraveghere in locurile cheie ale casei iti poate oferi liniste si siguranta. Practic, poti urmari ceea ce se intampla acasa de oriunde in lume ai fi. Ai nevoie doar de un telefon inteligent, un laptop sau o tableta si o conexiune la internet.

-        Un videointerfon. Chiar daca esti acasa, este foarte important sa stii cui ii oferi acces in proprietatea ta. Un videointerfon poate rezolva aceasta problema si iti poate oferi control total asupra intrarii. Practic, inainte de a intra in curte, orice persoana trebuie sa sune la videointerfon si sa se prezinte, atat audio, cat si video.